Froster AS | Kvalitet og kompetanse

ALP Serien <4 bar

ALP – serien er designet for lavtrykks-applikasjoner..

Bruksområde
Pumpene er egnet for pumping og dosering av både lav- og høy-viskøse væsker, pastaer, pureer, nøytrale, aggressive eller slitende væsker, gassholdige væsker, lett skummende og partikkelholdige væsker. Pumpene benyttes i følgende industrier: maling, meieri, kjøtt og fisk, farmasøytisk/kosmetisk, renseanlegg, vannverk, kjemisk/petrokjemisk, papir/tekstil, såpe/fett.

Pumpene kan brukes på næringsmiddel, da med slange i næringsmiddel-godkjent materiale og anslutninger i syrefast stål, AISI316.

Virkemåte:
To ruller montert 180° i forhold til hverandre på en rotor klemmer på en tykkvegget slange som ligger i en konsentrisk spor/guide, mediet skyves dermed fra innløpssiden til utløpssiden av pumpen.
Rullebevegelsene komprimerer slangen mot pumpehuset og lager dermed et konstant vakuum ved pumpen sugeside/innløp. Væsken blir transportert gjennom slangen/pumpen uten kontakt med metalliske deler.

En av slangepumpenes store fordel er at de har en virkemåte som ikke er avhengig av mekaniske akseltetninger, ventiler eller lameller. Disse komponentene er gjengangere med tanke på årsak til pumpehavarier. Ingen annen fortrenger pumpe har den samme adskillelsen mellom pumpe og medium som slangepumpen.

 

 

Tekniske data:
I størrelsene ALP 09 – ALP 25 er rotoren opplagret med overdimensjonert kulelager inne i pumpehuset
I størrelsene ALP 30 – ALP 45 er rotoren opplagret av kraftige lagrer på den flensede motoruniten.

ALP Serien har et kapasitetsområde fra 23,3 l/h til 10 000 l/h og trykkoråde opp til 5 bar.
Pumpene kan leveres med motor med enten fast eller variabelt turtall.
Ex-motor og luftdrevet- motor er også mulig.


Få Tilbud

    [cf7_field_to_display_page_title]